picture

picture

Followers

Friday, June 28, 2013

PENGALAMAN BERSALIN :)

Salam sume.
arinie final nak bayar kereta, so dari pagi tadi memang busy
sekarang nie baru lah x busy, kenapa ??
sebab kerja dah settle, nanti jangan cakap saya tak buat kerja ey
saya dah update nie bila kerja dah selesai ok !!!

ok stop merapu !
now nak citer pengalaman bersalin
pada 26hb April 2013 last diba berkerja
bos diba macam dah tahu2 je diba nak bersalin
ari jumaat tu bos dah cakap 'saya bagi cuti dekat awak '
kalau diba memang x nak cuti lagi. dah nak bersalin baru nak cuti
tapi dia x bagi. dia kata cuti juga.. so ikutkan juga.

malam sabtu tu diba boleh gelak2
boleh gurau2 lagi dengan FIL. gelak besar nok.
dapat makan nasi goreng,, sedap nyee..
balik je dari umah FIL. belum bersalin lagi , hahaha
pukul 4am diba dah sakit2.. suami ingatkan diba mengigau.
diba cakap lah x , sebab kerap sakit, 10 minit sakit.
suami pun ajak g HOSPITAL AMPANG (KERAJAAN).
sampai dekat sana tukar baju sume , doc check baru bukak 3cm.

tapi diba nye sakit nak bersalin tu memang kerap
doctor kata kena tahan wad, so ! ikutkan jela
pukul 4am diba sampai , pukul 7am baru naik wad.
sebab ape lambat ?? sebab dorang nak tukar shift dlu baru 
masuk kan diba wad. aihh ! aku da la sakit sangat2 time tu
hanya tuhan je tahu.

dah naik wad, lagi datang kerap sakit tu
3 minit sekali. sampai kan menangis2 call suami
suruh naik tunggu dengan diba, tapi waktu melawat kan kul 12.30pm - 7pm.
so x boleh lah naik. sakit dia rasa mcm nak berak !
diba siap g tandas tu, teran lagi !
tapi pelik nape yark tu xnak kuar2..
rupa2 nye kepala baby dah nak kuar.. dalam kul 10 lebih
suami masuk kejap antar kan makanan , time tu dah pegang tangan suami
nagis2 cakap jangan pergi mana2. tapi x boleh sebab belum waktu melawat !!
doctor datang selup , check lagi dah bukak 5cm, so doctor kata boleh masuk bilik
LABOUR ROOM, tapi nak tunggu masuk labour room men lebam lagi
sampai kan aku pengsan2 dekat katil. suami tampar pun x sedar :P

akhirnya kul 12.50 mcm tu naik dekat labour room
time la masa penetuaan dia ! doctor kata dah bukak 7cm
doc suruh teran , tapi baby x nak kuar. (dalam hati dah ckp kalau nak operate, operate la)
tapi kepala baby dah nak kuar dah nie. still lagi teran.
alhamdulilah baby kuar pukul 2pm lepas semayang zuhur !
senang je dia kuar, laju zuuuuuppp!
tapi berat baby kecik je just 2.57kg.

pengalaman tu memang seronok
kita tahu sakit dia mcm mana , macam mana baby nak kuar :)
alhamdulilah, diba bersalin normal
tapi jahit x tahu berapa panjang :P
sebab x nak tahu pun...

MUHAMMAD ANIQ AMMAR BIN MUHAMMAD HADI
 TARIKH LAHIR : 27.04.2013
TIME : 2PM


gambar time lahir
suami yang amik, time nie dia dekat atas badan mama dia :)
mama sayang aniq dengan abah <3 p="">

maksud nama muhammad aniq ammar
 aniq : bermaksud kacak
ammar : menguatkan iman 
aniq mama nye bagi , muhammad ammar abah nye bagi :)
alhamdulilah satu lagi permata allah bagi
diba akan jaga and didik aniq ammar sebaik2 nye.
in sha allah :)

p/s : ada lagi banyak nak cerita nie, tapi tunggguuuu :)

3 comments:

Invisible Me said...

Tahniah :)

Nurul Husna said...

Tahniah..saya pun cadang nak bersalin kat Hospital Ampang nanti...ok tak nurse n doc sana ? :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

sangat ok nurul husna.. murah pn murah..