picture

picture

Followers

Wednesday, December 16, 2015

Terima Kasih GM Perodua belanja kami makan


 Terima kasih Gm kami belanja makan di KO - RYO - WON, memang sedap semua makanan dia. ni bos kami yang sugest makan dekat sini, tapi GM kami yang bayar. Alhamdulilah, dari aku tak pernah makan, sampai tahu makanan ni. hehe aku ni mana biasa makan tempat - tempat macam ni. dapat makan ni rasa SYUKUR sangat. semoga melimpah rezeki EN. SYAH ey.

memang tak tahu berapa semua kami makan ni, yang aku tahu order je. nak ni nak itu. semua nye sedap..
yang dekat dalam mangkuk ni semua aku makan, dari aku x makan sayur terus aku suka semua sayur ni. tapi bila g sini jela makan sayur ni, hahahahaha

yang ni ape tah nama dia, aku bab2 bahasa makanan korea aku memang tak tahu nama. aku pandai order dengan pandai makan je, hahahaah tapi memang sedap dalam ada maggie. perhhh tak puas nak makan. hihi
udang dia pun walawehhh sedapp ko, tapi sikit kan, nasib baik sebelum ni dah makan daging dengan kambing. so tak terasa sangat kalau dapat sikit macam ni

 keseluruhan makanan KOREA ni semua sedap, 10/10 aku bagi.

lepas makan dekat korea tu, kami beli dessert dekat HARRODS, sebab dekat sana tak ada dessert kalau tak aku dah bedal macam - macam kek, aku kan gila DESSERT. hihi. dessert harrods ni tak semua sedap. bagi aku 1 je yang aku amik sedap. yang macam kek slide tu. erkkk rasa dia memang tak sedap. aku igtkan nutella dalam dia. aku tertipu, hihi

yang lain aku x beli, aku beli 2 jenis kek je, yang satu lagi tu memang sedap. tapi manis tak ingat. aku makan cream dengan bawah dia je. hehehee yang lain aku terpaksa telan. hahahaha makan juga la kan dari bazir, mahal tu lagi pn orang belanja.


korang cuba lah makan, memang sedap KO -RYO - WON tu, pasti nak pergi lagi :)

Tuesday, December 1, 2015

Lepak Pantai Klebang, memang cantik

 Salam korang, hari ni baru sempat nak update, 28hb aritu aku perg melaka hantar 3 kotak botol customer johor nak. asik dia je turun k.l kan ape salah nye aku turun melaka pulak. aku tolak malam sampai pukul 11.30 juga la. tak jauh sangat kan melaka, nasib baik pergi tak jammed balik pun tak jammed.. sepatut nye aku kne balik ari ahad tapi di sebabkan masa malam sabtu tu hotel dan motel sangat penuh ok, terpaksa aku dengan suami carik hotel kosong dari kul 12 sampai kul 5 pagi.

cantik kan pasir dia, macam kau ada dekat arab. sorry pic ni aku edit kat insta, so malas nak amik pic satu2. hahahaah. pergi sini kena g petang baru cantik, masa aku g ni panas terik ok. berpeluh2 aku dengan suami aku. tapi dia nye penting memang cantik
nak makan dekat sini memang senang nak carik, kau jangan risau depan sikit je ada kedai, ada mcd masa aku g terengganu tu nak carik kedai makan macam susah sikit, mybe sebab aku x pernah g lagi kan. chaw keaw tiaw ketam dia RM14. sangat sedap dan ketam di besarrr.

sakit pinggang aku duk lama2 dalam kereta wey, anak nasib baik tak meragam.. asik tido jer dalam kereta, syukur sangat. aku stay dekat klebang beach resort. hotel dia kurang tak berapa best sangat pantai dia kan x boleh mandi, swimming pool dekat dengan tempat makan dan dewan. masa aku pergi tu ada hari belia ape tah, so segan aku nak mandi, aku mandi kejap je.. anak aku dengan suami aku je mandi lama. dekat sini 1 malam RM202 termasuk breakfast, murah kan.. breakfast dia ok la..

dah malam baru aku lepak dekat pantai klebang, dekat dengan BUSTEL. tahu tak ape tu BUSTEL ??
BUS HOTEL. aku tak terpikir masa aku tak dapat bilik tu nak duduk sini, sebab aku tengok asal banyak bus kosong dekat sini, haha ! dorang buat dapur pun dalam bus tau, sangat kreatif orang melaka.
last pic anak aku, suka sangat bergambar dengan muka macam tu. tutup2 mata. sebab time ni panas terik sangat so nak bukak mata macam susah.. alhamdulilah lepas ni nak g sini lagi tapi nak duduk hotel lain pulak, inshaALLAH. 

balik2 kena rushing customer dah order 2 kotak untuk di hantar haritu tu juga, alhamdulilah. syukur sangat. 

Wednesday, November 11, 2015

BOTOL YANG CANTIK, SESWAI UNTUK EVENT OR SEBAGAI NYE


Cantik kan.. botol cantik, warna yang menarik.. ni botol 250ml ada 80botol sekotak.. customer buat untuk ‪#‎doorgifttunang‬ ‪#‎nice‬ kan.. korang pun boleh buat macam ni kalau nakk.. wasap saya untuk ‪#‎botol‬ dan ‪#‎kreatifbotol‬ ni.. #0176322747 bukan untuk ‪#‎tunang‬ sahaja untuk ape2 pun boleh..‪#‎birthdays‬ pun boleh.. ‪#‎botolkaca‬ ‪#‎bazarpaknilmurah‬ ‪#‎bazarpaknil‬


So korang tunggu ape lagi, meh wasap meh :) diba akan amik order sekali untuk puding cantik macam ni. inshaAllah. korang nak buat event apa - apa pun boleh juga. diba akan cuba buat citarasa korang. pastikan botol beli dengan diba ey.

korang boleh tengok fb : impian kita resources
instagram : @impiankitaresources

Thursday, November 5, 2015

Astro first dah ada polis evo ! pergi lah langgan


korang polis evo dah ada dekat astro first , pergi lah tengok siapa yang tak tengok lagi. 
memang best gila cerita dia, aku yang dah tengok ni pun still ulang tayang tengok. padahal besok nak kerja pagi. di sebabkan abang aku nak tengok then dia cakap dia nak bayar RM15.90 ni, aku tolong la dia on cerita polis evo ni. aku betul minat dekat INS KHAI & SANI. tapi lagi minat ins khai, dia punya watak tu, alahai smart betul la awak SAM. harap sangat awak menang dalam anugerah skrin !

dah korang tak payan nak tunggu lama - lama lagi, pergi lah beli sekarang. aku nak pergi kerja tadi pun aku tengok sampai kul 8.45 padahal kerja masuk kul 9. cerita ni aku nak bagi 100 bintang lah tengok banyak kali still x bosan dan boring.

SELAMAT MENONTON POLIS EVO ! JANGAN KEJUT HARIMAU 

Wednesday, November 4, 2015

Kerja paperworks kena cantik, baru ada semangat nak buat kerja.

hasil dari rembat D.I.Y, ni semua aku tengok hasil paperworks akak zie, dia memang bab barang cute ni memang ohsome sangat. dia suka yang comel - comel. kalau korang nak tengok blog dia. meh sini aku bagi link ok.http://www.ziemadini.com/. Akak zie kalau kemas kan paperworks memang super duper kan aka. hihi.. kerja aku sangat lah melambak, so bila aku cuti orang yang ganti aku boleh tahu kerja - kerja aku kan, ok smart kan ! haha

 hah comel kan benda alah ni, hanta rm2.50 sahaja. aku beli kat D.I.Y, ada banyak lagi design yang korang nak. aku suka benda alah ni boleh tulis kerja ape yang kita perlu buat kan


see ! da jadi. Tadaaaaa comel kan, baru lah semangat nak buat kerja. mata pun kita boleh tahu ni untuk ape. then yang tu itu ape.. lepas ni kalau ada lagi benda yang boleh kemas kan paperworks aku akan kongsi dekat sini.

dekat daiso aku tak tahu ada ke tak tempat korang, tapi tempat aku memang tak ada. korang cuba lahg mesti kemas juga ok. 

SELAMAT MENCUBA !!

Monday, November 2, 2015

Saya ada jual botol jar / kaca dan sebagainye

siapa yang ada tercari - cari botol weeding gift or nak bagi masa bufday anak ke kan boleh lah call saya 0176322747, nak letak kacang dia pun boleh nak letak puding sedut pun boleh. sekarang kan trend orang pakai botol - botol macam ni nak bagi gift, mana ada dah pakai paper beg sebab orang selalu buang kan. pakai botol orang boleh simpan. lagi1  botol ni tak mudah pecah. lain la kalau korang sengaja pecah - pecah kan. memang lah pecah benda alah ni ! terbarai nanti sia - sia je.

botol ni ada bermacam - macam size ey, ada size 250ml, 150ml, 175ml. ha cakap je nak size yang mana nanti aku bagi tahu sama ada ada stock or tak. harga inshAllah berpatutan. kalau amik banyak lagi lah kita bagi harga murah ok. so siapa - siapa yang nak boleh contact diba ey.

 ni size 300ml , orang buat air warna warni. janji botol nampak cantik orang akan beli
sticker cun orang akan beli. kena lah pandai hias kan. baru lah ramai tertarik.

 saya tengah mencari agent area SM dan SS. inshaALLAH sebab ramai sangat permintaan botol ni
kena amik 10 kotak ke atas ey kalau nak jadi agent. saya akan cuba bagi harga murah.















lepas ni dah tak ada bercuti, pikir pasal kereta pulak

lepas ni dah tak ada nak pergi jalan - jalan ey sayang, kita pikir pasal service kereta pulak
air cond pun macam ape tah, dah tak sejuk jalan jauh pun macam tak sedap. Memang nak mintak kena service pulak, kena tukar ape yang patut kan. nak hantar botol or butterflytea jauh - jauh pun kena guna air cond.

lepas dah tukar dan service baru lah best kan nak jalan jauh, sekarang ni kena pandai jimat yela semua dah naik kan. tol pun da naik, lrt pun dah naik kan wey.. susah bila semua barang dah naik tapi bila kita naik kan sikit harga barang, orang nak murah. tapi kena pikir cos nye pulak kan.

aku kalau hantar barang memang tak kenakan cas perhantaran area lembah klang, jauh klang pun aku tak kena kan cas, siapa yang nak order botol dengan aku boleh wasap aku 0176322747 or boleh bukak ig @impiankitaresources.