picture

picture

Followers

Monday, September 17, 2012

nak lempeng sambal tumis | terliur sangat


di sebab kan nak sangat makan nie.
terpaksa suruh mak mentua masak kan.
sebab mak dieba x tahu buat lempeng nie..
kalau buat ikan bilis tumis tu memang tip top.
tapi xpelah, sape2 buat pun x ksah.. janji air tangan ibu2 kuh
dah nak rasa sangat lempeng nie.. kalau tengok terliur aku.

Wednesday, September 12, 2012

♥ Rezeki Awal ♥

Alhamdulilah. rezeki dieba terlebih awal..
tapi kalau dah ada, kena lah bersyukur kan.

mula2 tu ada gak cuba dekat rumah.
sebab dah lewat dtg kan. so beli yang murah dekat watson.
tapi incik suami x puas hati sebab takut silap.
esok nye pergi klinik jumpa doctor. xpela la mahal asalkan tahu jawapan
lama juga tu nak tahu keputusan doctor.


so nie la keputusan dia 
rezeki terlebih awal. alhamdulilah.. suami happy sangat
x sampai berapa minit budak2 opis n family dah tahu
baru nak bagi suprise  


so doctor cakap dieba hamil 5 minggu.
tapi sekarang dah nak masuk dua bulan da. patut la asik idam makan asam je
mula2 xnk la syak ape2. sebab ada juga cuba tapi xd rezeki lagi.
buat masa nie x ada mabuk or alah apa2 lagi. 
takut da nak msuk 3 bulan nnt mcm2 lak alah.


Tuesday, September 11, 2012

Mengenang Pemergian Blogger Remaja, Yasmin Hunwick

first time baca blog yasmin nie.
muda lagi and cantik.. pandai..
serba lengkap hidup dia. MIX (anak kacukan)


cantik kan dia. senyum dia manis je..
tapi allah lebih sayangkan dia.

 Rupanya ada kisah tragis yang berlaku di sebalik gadis berusia 17 tahun ini.
Apabila pertama kali membaca kisah mengenainya, hati berdebar-debar dan mata mula bergenang. 
Berdarah kacukan Inggeris dan Melayu, Yasmin Hunwick atau nama sebenarnya Yasmin Johan Eusoffe telah kembali ke Rahmatullah sejak 3 Jun lalu dan kebetulan pada hari ini genaplah pemergiaannya yang ke 100 hari.
Al-Fatihah buat Yasmin.
Beberapa minggu sebelum meninggal dunia, arwah Yasmin seolah-olah sudah mendapat tahu yang dia akan kembali ke Rahmatullah buat selama-lamanya.
Kebiasaanya kita sebagai orang yang berada di sekeliling tidak akan perasan mengenai apa yang berlaku, selepas seseorang itu tiada di muka Bumi ini, barulah kita tersedar. Itulah kuasa Allah.
Antaranya perkara yang berlaku adalah, arwah Yasmin telah memuat naik gambar buku bertajuk ‘Beginikah Rasanya 7 Malam Pertama Di Alam Kubur’ melalui Instagram.

Selain itu, melalui Twitternya pula dia menulis takut untuk tidur kerana sering bermimpi buruk.
kalau korang baca blog dia, kelakar pun ada.

Dia adalah pemilik dan penulis blog www.misschronicz.blogspot.com, walaupun namanya tidaklah sepopular mana.
Sejurus mendapat berita mengenai ketiadaan arwah, ramai rakyat Malaysia yang tak putus-putus menyampaikan ucapan takziah kepada keluarganya.
Melihat daripada keadaan itu, ibu Yasmin melalui laman web Facebook telah menyampaikan pesanan ini:
“Salam semua di fb, di saat ini saya dan Johan (bapa kepada Yasmin) tak dapat tidur mengenangkan permergian anak kami, Yasmin Johan ke rahmatullah pada jam 11.50 malam @ 3hb June 2012.
Saya ucapkan ribuan terima kasih pada semua yg memberi ucapan takziah melalui fb dan mesej2 lain.
Yasmin seorang anak yang baik, bijak, sopan santun dan amat cantik dimata kami dan seorang yg berakhlak tinggi.
We will miss her dearly but we will never miss her in our prayers. We still remember her childhood, school days and as a daughter she made us proud.
Semoga roh beliau berada disisi orang yg beriman.”
Mengimbas kembali kejadiaan yang telah menimpa Yasmin, ia berlaku sekitar 12 tengah malam di mana dia bersama dua lagi rakannya maut di tempat kejadian semasa hendak membuat pusingan ‘U’ di Padang Gaung, Langkawi.
Mereka telah dirempuh oleh van pelancong yang datang dari arah Ulu Melaka. Ketika itu, mereka tidak memakai topi keledar malah menunggang motosikal tiga orang sekali gus.
Hari ini, ibunya telah menulis di blog yang arwah telah mendapat markah tertinggi dalam ujian piano gred 4. Ibunya turut memberitahu yang mereka sekeluarga amat merinduinya.
Malah, arwah Yasmin sangat berbakat dan comel. Dia disenangi oleh semua guru dan rakan-rakan.
Oleh kerana itu, sehingga saat ini tidak hairanlah masih ada guru dan rakannya yang sering bermimpi mengenai arwah.
Bagi yang mahu mengetahui lebih lanjut mengenai Yasmin, anda boleh ke blog miliknya itu.
ibu nye selalu update blog yasmin. kerana semasa mengemas bilik yasmin, bapa nye ada terjumpa buku. di dalam buku tersebut terdapat password blog dan fb.. so ibu dia update mne yang x sempat..


Monday, September 10, 2012

♥ surat khabar metro ♥ muka ayah saya n my mom..


mak saya pakai baju merah tuuu
ayah saya pula pakai cap n baju batik 

dorang memang minat hutan2 nie.
termasuk lah dengan saya. kalau x saya dah ikut dah.
memang syok kalau g nie.





♥ serba sikit tentang my wedding ♥

A'SALAM.
dieba nak cite sikit tentang wedding dieba haritu.
dari baju sampai lah ke outdoor.
walaupun gambar ada sikit dieba dah masukkan.
tapi ada lagi. juz nak bagi info kat korang.
xpe kita layan gambar dulu k..


nie baju persandingan dieba belah umah pompuan
kalau uols nak order or runding boleh ke fb dia
mekap dia pun sangat cantik.


pelamin dia pun buat kat tempat yang sama
dorang punya service mmg cantik.
bertemakan FLOWER.


nie doorgift dieba.
warna pink + biru. sebab dieba mmg nak tema warna nie.
yang ada pic tu sign our utk guestbook.
then yang ada pink tu buku guestbook dieba.
memang cantik akak farah buat.
or fb dia


kek nie mak dieba yang sponsor kan.
order dekat pistachios bakery (taman permata)
kek dia memang sedap. uols boleh order macam2 corak.


bunting belah pompuan.
belah laki x amik gambar lagi. hehe #
dieba order dekat mesra kad kahwin (wangsa walk)
kalau uols duk dekat2 KL.
boleh la uols order dengan dia. banyak free gift yang dia bagi.
kad kahwin pun dia buat yang terbaik.






akhir sekali kalau uols nak amik photographer terbaik
amik dekat abg usman. dia buat memang bagus.
sume gambar dia memang terbaik.
korang xkan myesal amik dengan.


notapink : serba sedikit pasal my wedding, x banyak yang bantu..
                sikit2 tu boleh la.. janji ada kan.. hehehe






Thursday, September 6, 2012

♥ New Kids Maher Zain ♥

comel nye dia.
dah macam anak maher zain da ♥
memang cute lah. alahai kid.
muka pun nampak bersih je. pandai senyum pulak
pandai posing lagi tuuu.. kamu belaja ngn sape nie.. hehehe ♥

Tuesday, September 4, 2012

Sunday, September 2, 2012

♥ raya bersama budak2 office ♥ family baru

A'SALAM.
puas cuti haritu kan.
kali nie gambar pasal raya lagi.
tapi dengan family baru pulak 




 dieyba memang over lebih
jangan jeles ey :)


pekeje contoh ok
hahahaha #


 nie la ratu2 tangga
memang sporting la diaorang nie
♥♥
hah pandang ape tu
joey gambar u smart la.
hihihi












sume gambar nie dieba suka
sebab dorang mmg sporting abis la
insyallah kekal lama.
amin2.. ♥♥