picture

picture

Followers

Monday, March 11, 2013

borong barang baby part 2 | Sponser by my lovely mom

nie la sume barang2 yang dieba borong
tapi di bayar oleh mak dieba :) 
syurgaaaa kau... :P bakul nie keperluan utk letak brg baby
macam mandian dia or minyak2 dia 

pampers untuk new born
tapi kena beli lagi. sebab x cukup satu..

bantal untuk baby.. tapi ingat kan nak letak dalam kereta je
buat baby tidur2 ke kan.. tapi tengok la mcm mana..
tengok2 mak dia yang pakai :P 

wet tissue juz beli satu je dulu
kalau banyak sangat takut membazir kan 

set untuk sarung tangan and kaki
beli sekali set je xpayh nak beli satu2
mahal pulak tu satu2. beli set2 murah je rm9.90 

baju nie bapak dia suh beli
dia suka anak dia pakai baju macam mana
kata nye senang.. tp comel juga baju mcm nie.. 

baju nie dieba rembat 2.. sebab mak cakap baju kena beli byk
sebenar nye x payah beli banyak pun x pe kan.. takut ramai dtg
nanti bagi gift baju.. tapi da mak sponser amik je.. ikut kan je kata dia 

baju baby kiko. comel sangat
dah murah, dieba rembat jela..
satu lengan panjang, satu lengan pendek :) 

minyak yu yee dengan telon
untuk angin or kembung 

nie mak dieba no satu yang bagi
dia  belikan towel, sebab satu x ckup dia kata
'mak nak beli 10 pun x apa " :) 

nie sarung tilam untuk baby
mak no satu juga beli kan..  

dah banyak juga barang dieba beli
alhamdulilah.. ada yang dieba beli, ada yang mak no 1 and 2 beli kan
UNTUNG nye ada dua mak kannnn
hehehehehe :) bakul tu pun mak no satu belikan..

10 comments:

AyueJean AJ said...

Seronoknya nak sambut baby ye....
Hehhehe..
Tang mak dia pakai bantal tu..
Kemumgkinannya adalah kot...
Hehheheeh...

cik chinta said...

best! hahah.

RADDIAHTUL NUR said...

Dieba, wet tissue 2 diba kne beli yg kecik2. klu kat JJ 2 ade jual sekali 6set dlm 1pakaging. sebab.. nnt dieba nak kne gi klinik, xyah laa bawak besar2 gabak... bby nie byk gune pampers dan wet tissue. pampers selalu k diah beli dah nak masuk sepital. tp ri 2 kdiah beli sekotak terus. towel 2 kite beli murah2 dah laa.. kat kat JJ 2 ade 2helai sekali, so xyah laa beli mahal2.. towel pun byk pakai sbb tkt bby terkencing ke apa ker. xpe.. nnt dah ade bby leh update brg bby lagi

~♥dieyba_baby♥~ said...

thanks kak raddiah..

yan's cottage said...

salam dieyba....

tq...singgah follow blog akak ye...

p/s:mesti tak sabar nak tunggu 9 bulan nie kan....?

Yana Libra said...

amin..moga semuanya baik2 aje~ :)

Mimie Najib said...

bestnya shopping barang bby..rasa mcm nak ada bby cepat2 je.. :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

thanks yana :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

hehehehe mimie sbr2.. ada rzeki tu..

Ieta Mat Saad said...

Tahniah...bakal mummy... Jaga kandungan & diri bebaik ek ^__^