picture

picture

Followers

Thursday, July 21, 2011

kenapa cita-cita korang tak tercapai

assalamuailakum semua :)
baru lah hari nie ada mood nak update
diba nak tahu lah cita-cita korang N kenapa tak tercapai ??

ok cita-cita diba sebab tak tercapai kan

1. DOKTOR : diba teringin nak jadi doktor , tapi diba nie jenis takut darah
                     kalau jadi doktor mesti kena jaga bilik mayat kan. eee tak 
                nak la diba.. mintak simpang la. hehehe. kalau doktor
                  haiwan diba nak.. sebab diba minat gila dengan kucing.

2. GURU :  kalau jadi cikgu diba mesti kena marah budak-budak kan
                tapi diba nie tak pandai la nak garang-garang (ceh wah bajet je)
               pastu mesti kena stay kat sekolah , arrgh diba paling malas tau
            tak ape bukan rezeki diba kan.. so diba kena terima jela

3. POLIS :  kalau polis diba tak minat sangat, kalau dapat
                  dapat lah.. tak dapat pun tak ape. tapi kerja polis nie
                   mencabar , so diba tabik spring la kalau ada gurl yang kerja 
                   polis nie lagi-lagi kalau polis traffik kan. kena duk
                   kat tengah2 jalan , hehehe.. so jangan sia2 kan kerja kowg ok

last-last diba kerja biasa je. kerja yang boleh buat diba
paham N diba suka dengan kerja diba


 HARGAI LAH APE YANG ANDA DAPAT

nape lah ayat diba nie len macam je.
so korang punya cita-cita ape pulak.
ada sama macam diba x??
hehehe..








4 comments:

said...

kadang2 macam bersemangat je kalo ade cita2, tapi kalo jumpe benda yang minat, lagi bersemangat. ohh, cita2 selalu berubah waktu sekolah dulu. haha


XD

~♥dieyba_baby♥~ said...

tu la e..
masa skola. kejap cita2 nie.. kejap tu.. bila dah besar nie baru lah tahu
mne yg kita ske an..

Amy A. said...

cita2 sy nak jd suri rumah je..tp mak sy kte alang2 da pndai tu blaja la tinggi2 dlu...skrg da blaja tinggi2 mcm syg plak x guna..tp sy ttp nk jd suri rumah jge ank! :p

~♥dieyba_baby♥~ said...

xpela.. ikt ckp mak ok..